PEČENÝ SEITAN S PAPRIKOVOU OMÁČKOU

Z kila mouky připravíme seitan podle tohoto návodu.
Do zapékací misky nalijeme 4 lžíce oleje, přidáme 2 pokrájené cibule a 4 stroužky česneku, na plátky nakrájený vařený seitan, okořeníme lžičkou uzené papriky, podlijeme trochu vývarem, ve kterém se seitan vařil, a pečeme při 200 stupních asi 40 minut, z toho polovinu doby zakryté pokličkou.
V hluboké pánvi nebo rendlíku rozehřejeme 2 lžíce oleje a necháme na něm změknout dvě pokrájené cibule a 4 stroužky česneku, přidáme 3 barevné papriky nakrájené na kostičky, bobkový list, pepř, kmín a deset minut restujeme. Vmícháme výpečky ze seitanu, půl dobře omytého biocitrónu i s kůrou a zalijeme 300 ml vývaru a dusíme 30 minut. Vyjmeme bobkový list, citrón vymačkáme do omáčky a vyhodíme, částečně pomixujeme ponorným mixérem, vmícháme 200 ml rostlinné smetany, vložíme plátky pečeného seitanu a prohřejeme. Podáváme s bramborovými špalíčky nebo jiným knedlíkem. Bude to dobré i s rýží.





1 komentář:

  1. Vynikající! Dnes jsme měli k obědu a i masožravci velice chválili. Moc děkuji, budu zkoušet další Vaše recepty. Všechny jsou zajímavé a jistě i dobré.

    OdpovědětVymazat