BRAMBOROVÝ GULÁŠ

Všichni vegetariáni a vegani asi znají tuto verzi bramborového guláše, jenom vám osvěžuji paměť . Je to takové studentské jídlo, ale i tak je moc chutné.
Na třech lžících oleje necháme zesklovatět 3 velké cibule nakrájené nahrubo. Vmícháme lžíci uzené papriky, lžíci mleté papriky, lžíci kmínu a ½ lžičky čerstvě tlučeného pepře. Chviličku společně opékáme, ale ne dlouho, paprika by zhořkla. Přidáme 1 kg na malé kostičky nakrájených brambor a 350 g libovolného tofu (já měla přírodní a uzené), taktéž nakrájeného na kostičky. Osolíme, ochutíme 2 lžícemi rajského protlaku, podlijeme 600 ml zeleninového vývaru (nebo vody) a dusíme, dokud nejsou brambory měkké. V 250 ml vody rozkvedláme 2 lžíce hladké kukuřičné mouky, vlijeme do guláše a povaříme krátce do zhoustnutí. Odstavíme, vmícháme tři prolisované stroužky česneku a ochutíme jablečným octem. Na talíři zdobíme syrovou cibulí.


Žádné komentáře:

Okomentovat