Dáme si trochu Itálie s lokálními surovinami, co říkáte? Až na kapari, ta nám tu nerostou
Na třech lžících panenského olivového oleje zlehka opražíme 50 g nahrubo nalámaných vlašských ořechů. Když použijeme olej, ve kterém jsou naložená sušená rajčata, tím lépe, bude to ještě chutnější. Přidáme 80 g na nudličky nakrájených sušených rajčat naložených v oleji, osolíme, opepříme a chvíli společně opékáme. Nakonec vmícháme 2 lžíce kaparů a petrželku (měla jsem jen sušenou, čerstvá je lepší) a odstavíme. Dobře promícháme se semolinovými špagetami, my si dali celozrnné, mňam! Na talíři můžeme dochutit posypkou vytvořenou tak, že v robotu pomeleme stejné díly lahůdkového droždí, sezamových semínek a kešu spolu s trochou soli. Něco zeleného k tomu je nutnost!
A já se pořád chystám vyzkoušet, zda tady ty "kapary" rostou nebo ne. Prý je tomu velmi podobná naložená lichořeřišnice. Bohužel to prostě nejsem schopná zkusit.
OdpovědětVymazatBláža
Ano, ale neztratí svůj charakteristický pach, bohužel: https://kucharkazesvatojanu.blogspot.com/2013/09/lichorerisnice-jako-kapary.html
Vymazat