HRÁCH S PEČENOU PAPRIKOU

Jednoduchá a překvapivě chutná krmě 
Večer předem namočíme 400 g žlutého půleného hrachu a druhý den jej v čisté vodě s kouskem mořské řasy (kvůli jódu) uvaříme doměkka. Slijeme a ochutíme Bambovou solí, nebo jinou aromatickou solí, třeba bylinkovou, řasu můžeme nakrájet a nechat v hrachu nebo ji můžeme vyjmout, některý druh se zcela rozvaří.
Dvě silnostěnné červené papriky rozkrojíme a nasucho upečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů. Jakmile začne slupka černat, přendáme je do uzavíratelné nádoby nebo mikrotenového sáčku, aby se zapařily a slupka šla snadno sloupnout. Papriky nakrájíme na kostičky. Tři velké cibule nakrájíme a dozlatova osmahneme na dvou lžících oleje, ke konci přidáme lžíci uzené papriky a krátce osmahneme. Hrách, papriky a cibuli promícháme, podle chuti dosolíme. Na talíři sypeme nasucho opraženými slunečnicovými semínky a podáváme s kvašenou zeleninou, která nám dodá potřebné vitamíny.podáváme s kvašenou zeleninou, která nám dodá potřebné vitamíny.


Žádné komentáře:

Okomentovat