Starodávné, prosté jídlo krkonošských horalů. Já šišky vylepšila sušenými rajčaty a vajíčko nahradila Hraškou. Šišky se jedly pouze s kvašeným zelím a chlebem, ale není důvod, abyste si k nim nedali brambory a tatarku
Namočíme přes noc 250 g zeleného hrachu a druhý den ho v čisté vodě uvaříme doměkka. 10 sušených rajčat namočíme na několik hodin do vody a nakrájíme je. Uvaříme a oloupeme jednu středně velkou bramboru. Tři lžíce Hrašky rozmícháme ve 100 ml vody, ve které se vařil hrách a necháme krátce odpočinout.
Do mixéru vložíme uvařený a scezený hrách, bramboru, rajčata, nakrájenou cibuli, 4 prolisované stroužky česneku, namočenou Hrašku, sůl, pepř, majoránku, petrželku, 2 lžíce oleje, 1 lžičku jablečného octa a rozmixujeme dohladka. Tvoříme šišky, které klademe na plech vyložený pečicím papírem potřený olejem a pečeme v troubě při 200 stupních dozlatova.
Žádné komentáře:
Okomentovat