OŘECHOVÉ ROHLÍČKY

Božské pochutnání!
V míse promícháme 500 g polohrubé mouky (můžeme použít i celozrnnou), špetku soli, 2/3 sáčku instantního droždí (od oka), 1 lžíci tmavého cukru, 100 g rozehřátého rostlinného másla (bio Alsan) a 250 ml teplého ovesného mléka. Zaděláme pružné těsto, které necháme v teple vykynout.
300 g vlašských ořechů umeleme a promícháme je s 80 g tmavého cukru a 80 ml vroucího ovesného mléka.
Z vykynutého těsta rozválíme dvě stejné placky, nakrájíme je na trojúhelníky a plníme ořechovou náplní. Rohlíčky smotáme, rovnáme na plech a pečeme při 220 stupních 15 minut. Po vytažení z trouby je potřeme vodou.


Žádné komentáře:

Okomentovat