BROKOLICE V HOUBOVÉ OMÁČCE

Rychlá a moc dobrá brokolicová inspirace.
Na dvě hodiny namočíme tři hrsti sušených hub do teplé vody, poté vymačkáme a vodu z hub doplníme na půl litru.
Na lžíci oleje osmahneme pokrájenou cibuli, přidáme vymačkané houby, a opékáme dozlatova. Vsypeme 3 lžíce hladké mouky, osolíme, okořeníme mletou paprikou a utřeným stroužkem česneku a chvíli společně mícháme, dokud mouka neobalí houby. Vlijeme připravenou vodu z hub a na mírném ohni vaříme 10 minut. Zjemníme 100 ml ovesné či jiné rostlinné smetany, opepříme a prohřejeme. Podáváme s brokolicí vařenou pět minut v páře a bramborami.
Taky si vidličkou rozmačkáte brambory do omáčky? Já to dělám od dětství.


Žádné komentáře:

Okomentovat