TAŠTIČKY S KAPUSTOU A TEMPEHEM

Famózní dobrota, vyzkoušejte! Nejlepší jsou s ostrým čatní nebo kvašenou zeleninou.
Večer předem zaděláme těsto. Nejprve na hodinu namočíme 2 vrchovaté lžíce chia semínek do 100 ml vody, aby vytvořila gel. Do mísy dáme 300 g celozrnné špaldové mouky, sůl, 100 ml panenského olivového oleje, nabobtnalá chia semínka i s vodou a ještě 150 ml vody. Vše důkladně prohněteme a necháme v uzavřené nádobě odpočívat přes noc v chladničce.
Ráno pokračujeme náplní: 300 g kapusty nakrájíme na nudličky, 200 g tempehu nastrouháme nebo rozdrobíme v prstech.
Na lžíci oleje necháme zesklovatět pokrájenou cibuli, přidáme kapustu s tempehem, osolíme, opepříme, a jakmile se začne přichytávat, maličko podlijeme. Dusíme asi 15 minut a necháme vychladnout.
Těsto prohněteme a rozválíme na pomoučeném vále na tenkou placku, kterou rozdělíme na 12 stejně velkých čtverců o hraně cca 12 cm. Náplň rozdělíme také na 12 stejných dílů a na každý čtverec těsta navrstvíme jeden díl. Překlopíme, okraje k sobě dobře přimáčkneme a taštičky narovnáme na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme při 180 stupních asi 30 minut, podle zkušeností s vlastní troubou. Taštičky by měly být do růžova upečené.




4 komentáře:

  1. EVIČKO,mám to těsto takový řidší,je to v pořádku nebo radši přisypat mouku :-) :-) ?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. s těstem se musí dobře pracovat, takže klidně přidejte mouku

      Vymazat
  2. DĚKUJU Moc!!!Tak já jdu na náplň a večer napíšu,jak to dopadlo :-)KRÁSNÝ DEN,Evi!

    OdpovědětVymazat
  3. Tak se bez mučení přiznávám,že nakonec taštičky nebyly,při plnění se mi začlo těsto trhat a nakonec jsem uplně všechno smíchala dohromay,uplácala dohromady a upekla jako sekanou :-)))No,ale Evi,bylo to moc dobrý :-))!!!

    OdpovědětVymazat