Dokonale lahodný rostlinný „prejt“. S domácím kysaným zelím a vařenými brambory je to neskutečná lahůdka, asi si na něj nechám vystavit ochrannou známku
Přes noc namočíme 200 g ječných krup a druhý den je v čisté vodě uvaříme doměkka, trvá to asi půl hodiny. Přebytečnou vodu slijeme a kroupy promícháme se lžící tlučeného kmínu, půl lžičkou tlučeného pepře a lžící majoránky.
Na dvou lžících oleje osmahneme dvě pokrájené cibule, přidáme 3 prolisované stroužky česneku, 150 g mletých vlašských ořechů, osolíme a opékáme asi 10 minut dozlatova. Vmícháme do krup spolu se 3 lžícemi Tamari, a rozetřeme do menšího vymaštěného pekáčku. Poklademe plátky česneku a pečeme při 200 stupních asi půl hodiny.
Evičko,měla jsem dnes k obědu a byla to opravdu veliká dobrota.S tou známkou souhlasím :-).Děkuju za další úžasný recept :-)!
OdpovědětVymazatže ano?! :)
VymazatTak se mi právě peče v troubě a vonííííí! :)
OdpovědětVymazatVýborné, vařím už poněkolikáté
OdpovědětVymazatTento komentář byl odstraněn autorem.
OdpovědětVymazat