OŘECHOVÝ "PREJT"

Dokonale lahodný rostlinný „prejt“. S domácím kysaným zelím a vařenými brambory je to neskutečná lahůdka, asi si na něj nechám vystavit ochrannou známku 
Přes noc namočíme 200 g ječných krup a druhý den je v čisté vodě uvaříme doměkka, trvá to asi půl hodiny. Přebytečnou vodu slijeme a kroupy promícháme se lžící tlučeného kmínu, půl lžičkou tlučeného pepře a lžící majoránky.
Na dvou lžících oleje osmahneme dvě pokrájené cibule, přidáme 3 prolisované stroužky česneku, 150 g mletých vlašských ořechů, osolíme a opékáme asi 10 minut dozlatova. Vmícháme do krup spolu se 3 lžícemi Tamari, a rozetřeme do menšího vymaštěného pekáčku. Poklademe plátky česneku a pečeme při 200 stupních asi půl hodiny.


5 komentářů:

  1. Evičko,měla jsem dnes k obědu a byla to opravdu veliká dobrota.S tou známkou souhlasím :-).Děkuju za další úžasný recept :-)!

    OdpovědětVymazat
  2. Tak se mi právě peče v troubě a vonííííí! :)

    OdpovědětVymazat
  3. Výborné, vařím už poněkolikáté

    OdpovědětVymazat
  4. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat