HRUŠKOVÝ ČOKOLÁDOVÝ KOLÁČ

Výborný!
V míse promícháme 100 g mletých mandlí a 1 sáček vanilkového pudingového prášku. Rozmixujeme 200 g dýňového pyré, 20 g kakaového prášku, 100 g tahini (sezamová pasta), šťávu z ½ citronu, 80 g Sladovitu (či cukru) a 60 g rozehřáté vysokoprocentní bezmléčné čokolády. Pokud je třeba, můžeme naředit trochou vody do krémovité konzistence. Promícháme s mandlovým základem a rozetřeme do vymaštěné koláčové formy. Oloupeme 5 – 6 hrušek a nakrájíme je na čtvrtky, které narovnáme na čokoládové těsto ve formě. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů asi 40 minut. Necháme dobře vychladnout.


Žádné komentáře:

Okomentovat