Recept je pouhým příslibem jídla, avšak teprve chutná krmě svědčí o mistrovství jejího tvůrce kuchaře.
DOMÁCÍ KYPŘICÍ PRÁŠEK
Nestojí skoro nic a funguje stejně dobře. Dobře promícháme 120 g jedlé sody, 100 g kyseliny citronové, 40 g bramborového škrobu a 20 g křemeliny (lze vynechat). Skladujeme v suchu. Na půl kila mouky použijeme vrchovatou polévkovou lžíci směsi.
Můžu se zeptat, jakou funkci tam má křemelina? Nevadí tedy, když se vynechá? Děkuji.
OdpovědětVymazatNadlehčuje, váže vodu, tvoří objem, klidně ji vynechte :)
Vymazatmuzu se zeptat muzu kukuricny skrob brambrovy moc nevyuzivame :)
OdpovědětVymazatmyslím že klidně
Vymazat