SALÁT Z PEČENÝCH BRAMBOR S FAZOLEMI

Je výborný jako příloha nebo podávaný jen tak na listu salátu.
Večer předem namočíme 100 g červených fazolí do teplé vody se lžící jablečného octa, druhý den propláchneme a v čisté vodě uvaříme doměkka. Scedíme a necháme okapat. Kilo brambor oloupeme a nakrájíme na kostičky o hraně 1 cm. Promícháme se lžící olivového oleje a solí, nasypeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme při 200 stupních asi 20 minut. Jedno jablko oloupeme a nakrájíme na malé kostičky a v míse je promícháme s upečenými bramborami a uvařenými fazolemi. Spojíme zálivkou připravenou ze lžíce rajského protlaku, dvou lžic Tahini, prolisovaného stroužku česneku, 1 lžíce Umeocta a soli. Necháme odležet.


Žádné komentáře:

Okomentovat