HODOLANSKÁ OMÁČKA

Recept je od našeho kamaráda Michala, původně je to tradiční recept s párkem, mlékem, vejci a moukou z Olomoucka, ale výtečná je i v čistě rostlinné verzi.
Na malé kostičky pokrájíme 350 g očištěných brambor, zalijeme vodou, okořeníme bobkovým listem, třemi kuličkami nového koření, osolíme lžičkou černé soli a vaříme doměkka. Zatímco se brambory vaří, dozlatova opečeme 200 g na kolečka nakrájených vege párečků s velkou pokrájenou cibulí na dvou lžících oleje. Brambory slijeme, promícháme s párkem, jednou až dvěma na drobno nakrájenými kyselými okurkami (já použila domácí kvašenou okurku a je to skvělé) a 200 ml rostlinné smetany, a prohřejeme. Podle chuti můžeme dosolit nebo dokyselit. Z tohoto množství dostanete dvě porce.

Žádné komentáře:

Okomentovat