KAŠE S TEMPEHEM A OŘECHY

Jedno z mých nejoblíbenějších jídel.
Balíček smaženého tempehu a balíček uzeného tofu nakrájíme na drobné kostičky, promícháme se dvěma hrstmi vlašských ořechů, lžící oleje, špetkou tymiánu a čerstvě tlučeným pepřem. Vložíme do trouby vyhřáté na 200 stupňů a pečeme asi půl hodiny. Během pečení jednou nebo dvakrát promícháme. Podáváme s bramborovo-dýňovou kaší: stejný díl brambor a dýně nakrájíme na kostičky a ve slané vodě s kmínem uvaříme doměkka. Slijeme a rozšťoucháme s rostlinnou smetanou. Naprosto nezbytným doplňkem je kvašená zelenina, například drobná kvašená rajčata jsou nesmírně lahodná, ale hodí se i zelí nebo jiná zelenina podle vaší chuti.


Žádné komentáře:

Okomentovat