DÝŇOVÝ PROTLAK

V zimě tento protlak (pyré) jako když najdete. Můžete ho přidávat do moučníků, do chleba, polévek, pomazánek, kaší, nákypů, knedlíků, nudlového těsta a můžete jím dokonce zahustit guláš. Nemá výraznou chuť, ale pokrm odlehčí a obohatí.
Dýně hokaido zbavíme měkkého středu se semínky a pokrájíme. V hrnci zalijeme vodou a vaříme. Dýni hokaido stačí 10 minut, jiné dýně musíme vařit déle, až se rozpadají. Slijeme, ale všechnu vodu nevyléváme, trochu jí necháme v hrnci a ponorným mixérem rozmixujeme dohladka. Plníme do vyvařených zavařovaček, zavíčkujeme a zavaříme v troubě na plechu s vodou 20 minut při 100 stupních.


Žádné komentáře:

Okomentovat