Stále máme několik přezrálých cuket s velmi tvrdou slupkou. Chuťově jsou výtečné, a díky své značné vysušenosti se hodí zejména na různé karbanátky, placičky nebo nádivky, protože směs příliš nezvlhčí a my se tak můžeme obejít zcela bez mouky.
Nejprve si namočíme 100 g cizrny, uvaříme ji a umeleme. Pokud máme cizrnu už předvařenou a zmraženou (což je výhodné!) nebo konzervovanou, potřebujeme jí 200 g. Pomletou cizrnu promícháme v míse s jednou větší oloupanou, semen zbavenou a najemno strouhanou cuketou, 100 g hrachové mouky (můžeme si sami umlít hrách nebo použijeme Hrašku), třemi prolisovanými stroužky česneku, solí, majoránkou a petrželkou. Já jsem našla v zahradě pod břízami pěkného velkého kozáka, tak jsem ho osmažila a přidala ho tam, ale půjde to i bez hub. Vzniklou směs řádně prohněteme v ruce a necháme půl hodiny odpočinout, aby hrachová mouka vsákla tekutinu z cukety. Tvoříme placičky, které narovnáme na plech vyložený pečicím papírem, pokapeme je olejem a pečeme při 220 stupních hezky dozlatova. Neobracíme. Podáváme s vařenými brambory a kvašenou zeleninou.
Nejprve si namočíme 100 g cizrny, uvaříme ji a umeleme. Pokud máme cizrnu už předvařenou a zmraženou (což je výhodné!) nebo konzervovanou, potřebujeme jí 200 g. Pomletou cizrnu promícháme v míse s jednou větší oloupanou, semen zbavenou a najemno strouhanou cuketou, 100 g hrachové mouky (můžeme si sami umlít hrách nebo použijeme Hrašku), třemi prolisovanými stroužky česneku, solí, majoránkou a petrželkou. Já jsem našla v zahradě pod břízami pěkného velkého kozáka, tak jsem ho osmažila a přidala ho tam, ale půjde to i bez hub. Vzniklou směs řádně prohněteme v ruce a necháme půl hodiny odpočinout, aby hrachová mouka vsákla tekutinu z cukety. Tvoříme placičky, které narovnáme na plech vyložený pečicím papírem, pokapeme je olejem a pečeme při 220 stupních hezky dozlatova. Neobracíme. Podáváme s vařenými brambory a kvašenou zeleninou.
Žádné komentáře:
Okomentovat