KÁČA

Je to samozřejmě focaccia, italský chléb chudých :)Emotikona smile
V míse promícháme 300 g hladké bílé mouky, půl lžičky soli, půl sáčku instantního droždí (asi 5 g), 3 lžíce rajského protlaku, 30 ml olivového oleje a 150 ml vlažné vody. Vyklopíme na vál a důkladně rukama zpracujeme na hladké, pružné, lesklé, nelepivé těsto, které vrátíme do mísy, potřeme olejem, zakryjeme ubrouskem a necháme v teple půl hodiny kynout. Znovu prohněteme na vále a prsty roztáhneme na vymaštěný plech na placku silnou asi 1 cm. Klouby prstů utvoříme po celé ploše důlky, znovu zakryjeme a necháme hodinu v teple. Promícháme 40 ml olivového oleje, dva utřené stroužky česneku, tymián, rozmarýn a bazalku. Potřeme placku, posypeme ji hrubou solí, opět pomačkáme klouby prstů, poklademe ji olivami a rajčaty a pečeme při 200 stupních asi 25 minut. Necháme vychladnout a krájíme na dílky. Podáváme se salátem nebo jen máčíme v olivovém oleji.


1 komentář:

  1. Hm, jiná obdoba focaccii, tu Vaši určitě vyzkouším, je krásně červená. Já ji dělám plněnou 3 druhy sýrů. Z těsta udělám dvě placky. A nedávám do těsta protlak :o)). Se zeleninovým salátem je to vynikající večeře.
    Mějte se Evo hezky.
    Alena

    OdpovědětVymazat