FAZOLOVÁ POLÉVKA

350 g bílých fazolí namočíme přes noc do studené vody a druhý den je v téže vodě vaříme 20 minut, slijeme, zalijeme čistou studenou vodou, vložíme bobkový list, přivedeme k varu a vaříme hodinu až dvě, dokud nezměknou.
V jiném hrnci rozehřejeme dvě lžíce oleje a necháme na něm zesklovatět pokrájenou cibuli, přidáme 200 g mrkve a 100 g petržele, oboje nahrubo nastrouhané a pět minut společně opékáme. Přidáme tři spařená, oloupaná a pokrájená rajčata, snítku rozmarýnu nadrobno pokrájenou a dva stroužky utřeného česneku.
Uvařené fazole scedíme, ¾ z nich rozmixujeme a všechny je vložíme do hrnce k zelenině. Zalijeme 750 ml horkého zeleninového vývaru a vaříme 15 minut. Osolíme, opepříme a ochutíme lžící olivového oleje a lžící jablečného octa.



Žádné komentáře:

Okomentovat