Svěží, krásně vonící dortík příjemně sladkokyselé chuti.
Do mixéru vkládáme postupně 100 g mandlí, 100 g hrozinek, 50 g kokosu, 50 g rýžových vloček a 50 g hladké kukuřičné mouky. Vysypeme do mísy a promícháme se špetkou soli, 30 ml slunečnicového oleje a 30 ml kokosového mléka (tekutého, nikoliv toho v plechovce). Zpracujeme těsto, které vtlačíme do menší (prům. 20 cm) vymaštěné dortové formy a pečeme při 180 stupních 15 -20 minut. Necháme vychladnout a připravíme si krém.
Do půl litru kokosového mléka namočíme na půl hodiny tyčinku agaru (je to cca 4 g). Pokud použijeme jinou formu agaru, postupujeme podle návodu na obalu. Vmícháme 2 lžíce kukuřičného nebo bramborového škrobu, 100 ml rýžového sirupu (nebo 80 g cukru) a strouhanou kůru ze tří limetek. Vaříme za stálého míchání několik minut, dokud se agar zcela nerozpustí. Odstavíme, vmícháme 100 ml limetkové šťávy a nalijeme na upečený korpus. Počkáme asi 20 minut, dokud nezačne krém tuhnout a ozdobíme jej plátky limetky. Necháme ztuhnout v chladu.
Žádné komentáře:
Okomentovat