V míse promícháme 120 g kukuřičné mouky, 170 g polohrubé bílé pšeničné mouky, špetku soli, kůru z jednoho bio citrónu nebo pomeranče, půl lžičky mleté vanilky, 50 g Solamylu, 1 lžičku jedlé sody a 2 lžičky kypřicího prášku. V jiné nádobě rozmícháme 300 ml čerstvé pomerančové šťávy, 60 ml oleje a 100 ml agávového sirupu. Tekutou složku vlijeme do sypké, promícháme a naplníme vymaštěné muffinové formičky. Pečeme při 180 stupních asi 25 minut.
V rendlíčku rozehřejeme dvě lžíce kokosového oleje (15 g), odstavíme, vmícháme dvě lžíce agávového sirupu a tři lžíce kakaa a rozmícháme dohladka. Zdobíme muffiny a sypeme je nasucho opraženými kokosovými hoblinkami. Doporučuji je sníst čerstvé.
Žádné komentáře:
Okomentovat