Inspirováno kuchařkou pana Dahlkeho.
V nádobě promícháme 140 g jemných ovesných vloček, 60 g celozrnné špaldové mouky, špetku soli, 1 lžičku kypřicího prášku, 4 lžíce oleje a 350 ml ovesného mléka. Necháme dvě hodiny odležet.
Opražíme nasucho 150 g lískových oříšků a v utěrce z nich odrhneme slupky. Vložíme je do mixéru a rozmixujeme. Přidáme 30 g kakaa, 100 g rýžového sirupu, 40 ml oříškového oleje, a 150 ml ovesného mléka. Rozmixujeme na hladkou pastu, kterou na mírném ohni zahříváme 10 minut, aby se ingredience propojily. Necháme zchladnout.
Na lívanečníku smažíme ovesné lívanečky z obou stran a na talíři je zdobíme ovocem a oříškovou čokoládou.
Z tohoto množství je 16 lívanečků.
Žádné komentáře:
Okomentovat