INDICKÁ ZELENINOVÁ PÁNEV

V hluboké pánvi rozehřejeme tři lžíce oleje a vsypeme lžičku drceného koriandru, lžičku kurkumy, lžičku drceného římského kmínu a lžičku garam masaly. Mícháme, dokud koření nezačne intenzivně vonět a vsypeme 3 mrkve pokrájené na špalíčky. Opékáme deset minut, přidáme 400 g květákových růžiček, 200 ml rajčatové šťávy, osolíme a odkryté zprudka dusíme dalších deset minut. Přidáme 4 předem uvařené, oloupané a na kostky nakrájené brambory (asi půl kila), 200 g hrášku čerstvého nebo mraženého a prohřejeme. Odstavíme a vmícháme nasekanou hladkolistou petrželku a 4 stroužky česneku nakrájené na nudličky a osmahnuté na oleji spolu s celým kmínem. Podáváme s plackami pečenými na plotýnce.


2 komentáře:

  1. Úplně se mi sbíhají sliny :o), další recept si ukládám...
    Alena

    OdpovědětVymazat
  2. Mňam. Děkuji za recept. Určitě vyzkouším. Udělala jsem si totiž radost a koupila jsem si tady skvělou novou pánev. Už jsem jí zkoušela, ale tohle bude zkouška. :)

    OdpovědětVymazat