OKYSELUJÍCÍ ŠŤÁVA Z KDOULÍ

Pokud chcete nechat dojít lokálnost do extrému, zkuste místo citrónu šťávu z kdoulí! :):)
Z keře kdoulovce, nikoliv kdouloně. Zralé plody omyjeme, odšťavníme a šťávu necháme zmrznout ve formičkách na led. Sesypeme do krabiček a používáme podle potřeby místo citrónu.


6 komentářů:

  1. Mám dva keříky kdoulovce, ale takové velké plody jako máte na fotografii nemá. Voní po citrusech, takže šťáva z nich může být dobrá, i když kdoulovec je spíše okrasná rostlina. Ke konzumaci se doporučuje kdouloň. Na tu bohužel nemám na zahradě místo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Plody jsou menší než blumy, ten košík je maličký, asi vás mate fotka :)
      Plody kdoulovce se v kuchyni opravdu nepoužívají, na rozdíl od kdouloně, jak správně píšete.

      Vymazat
  2. Evi a já jsem žila v domění, že právě kdoulovec má plody, které se do kuchyně nehodí. mám jeden keřík a ten měl letos tři plody, tak snad příště.
    hezký den Majka

    OdpovědětVymazat
  3. Kdoulovec se opravdu konzumuje. Marmelada je velice pikantni, napr. Na palacinky vyborna.

    OdpovědětVymazat
  4. Mohou se používat i plody kdoulovce Koukněte na divoženka v kuchyni. 😊

    OdpovědětVymazat