POLÉVKA Z TOPINAMBURŮ A DÝNĚ

Výtečná, jemná polévka.
Na dvou lžících oleje zlehka osmahneme pokrájenou cibuli, tři stroužky česneku a kousek strouhaného zázvorového kořene. Přidáme lžičku koření Ras el hanout (pokud nemáme, použijeme kari) a chvíli společně opékáme. Jakmile se začne koření přichytávat, do hrnce vložíme 600 g topinamburů a 600 g dýně, oboje nakrájené na kostky. Promícháme a zalijeme 1,2 l zeleninového vývaru nebo vody. Vaříme půl hodiny doměkka, osolíme, vmícháme 200 ml kokosového mléka z plechovky a prohřejeme. Odstavíme, ochutíme šťávou z jedné limetky a rozmixujeme dohladka. 
Na talíři zdobíme polníčkem a smaženou cizrnou (150 g cizrny namočíme den předem, v čisté vodě uvaříme doměkka a smažíme na oleji dokřupava, necháme okapat a osolíme).


Žádné komentáře:

Okomentovat