DÝŇOVÁ ŽEMLOVKA

200 g bílého pečiva (nejlépe doma pečeného, ale můžete použít i kupované housky) nakrájíme na špalíčky a nasucho opečeme v troubě dozlatova. Do mixéru vložíme 300 g dýňového pyré, 200 ml mandlového mléka, 20 g (1 lžíci) kokosového oleje, 100 g javorového sirupu, 100 g předem namočených kešu ořechů, 30 g (3 lžíce) bramborového nebo kukuřičného škrobu, 2 lžíce rumu, lžičku mleté vanilky, lžičku mleté skořice a špetku soli. Rozmixujeme dohladka. Zapékací misku nebo pekáček vymastíme a na dno nasypeme polovinu pečiva a poklademe 500 g nastrouhaných jablek. Druhou polovinu krátce (1 minuta) namočíme do dýňové směsi a navrstvíme na jablka. Pečeme půl hodiny v dobře vyhřáté troubě. Jíme teplé nebo studené, můžeme zdobit datlovým sirupem.


Žádné komentáře:

Okomentovat