MANDLOVÝ KOLÁČ

Jednoduchý a rychlý moučník pro milé hosty.
Dobře promícháme, nejlépe v robotu 250 g jemných ovesných vloček, 50 g rapadury (nebo cukru), 100 g celozrnné špaldové mouky a 100 ml slunečnicového oleje. Vzniklé těsto prsty vtlačíme do vymaštěné rozevírací dortové formy (23 cm).
Umeleme 300 g mandlí i se slupkou a dobře rozmícháme s 50 g rapadury, špetkou soli, 30 g (2 lžíce) kukuřičného nebo bramborového škrobu a 250 ml mandlového (nebo jiného rostlinného) mléka. Mandlovou směs rozetřeme na korpus a pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů asi 25 minut. Výborný je se zmrzlinou.


4 komentáře:

  1. Tohle bohužel není vůbec dobré a to ani navzdory tomu, že jsem přidala cukr.
    Navíc, opravdu jste dokázala udělat korpus z vloček, mouky, cukru a oleje? Já ne.
    Ani pomněr nesedí, v tomhle pomněru by bylo stejně korpusu jako mandlové směsi. To mě mrzí že jsem se s tím pekla. A ty mandle!

    OdpovědětVymazat
  2. Já jsem koláč dělala už po druhé včera a opět byl výborný. Čím víc ho člověk jí, tím víc mu chutná. :) Obzvlášť přítel si ho moc pochvaloval. A korpus mi teda krásně držel pospolu a šel vytvarovat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. když dva dělají totéž, není to totéž :) díky!

      Vymazat