Polévka, která i
v zimě přijde vhod. Však vidíte, je focená na sněhu! :)
Na dvou lžících oleje osmahneme pokrájenou cibuli a tři stroužky česneku. Zalijeme 2 l zeleninového vývaru (nejlépe toho dobrého italského), osolíme, přivedeme k varu, vsypeme půl kila brambor nakrájených na plátky, 400 g spařených, oloupaných a nakrájených rajčat a vaříme 10 minut. Vmícháme na kostičky nakrájenou půlku červené papriky, půlku nakrájené cukety, konzervu scezených a propláchnutých červených fazolí a 100 g semolinových těstovin. Vaříme ještě 10 minut a vsypeme 180 g hrášku čerstvého či mraženého propláchnutého vroucí vodou. Přivedeme k varu a odstavíme. Okořeníme čerstvě mletým pepřem, případně dosolíme.
Na dvou lžících oleje osmahneme pokrájenou cibuli a tři stroužky česneku. Zalijeme 2 l zeleninového vývaru (nejlépe toho dobrého italského), osolíme, přivedeme k varu, vsypeme půl kila brambor nakrájených na plátky, 400 g spařených, oloupaných a nakrájených rajčat a vaříme 10 minut. Vmícháme na kostičky nakrájenou půlku červené papriky, půlku nakrájené cukety, konzervu scezených a propláchnutých červených fazolí a 100 g semolinových těstovin. Vaříme ještě 10 minut a vsypeme 180 g hrášku čerstvého či mraženého propláchnutého vroucí vodou. Přivedeme k varu a odstavíme. Okořeníme čerstvě mletým pepřem, případně dosolíme.
Polévka dle mého gusta. Raději bych si ji snědla v teple :o), ubrus ze sněhových vloček ne ne (legrace).
OdpovědětVymazatAlena
Na focení uvnitř domu už byla tma, nepoužívám světla, takže to je z nouze ctnost :)
VymazatNo tak to je nádhera :-) Jen nevím, proč vám to tady všechno píše podbarveně do šedohněda, to trochu ruší.
OdpovědětVymazatAsi to je nastavením prostředí a taky monitoru, já to mám jen úplně zlehka zabarvené.
Vymazat