ZELNÝ GULÁŠ SE SEITANEM

Původně se tento guláš vaříval s prorostlým vepřovým, my ale necháme tlustého pašíka žít a použijeme seitan.
💚
🐷
Na třech lžících oleje necháme zesklovatět tři pokrájené cibule, přidáme dva bobkové listy, lžičku kmínu a lžíci červené papriky. Po chvíli vmícháme 400 g na nudličky nakrájeného červeného zelí, dvě lžíce rajského protlaku a 300 g na kostičky nakrájeného seitanu. Osolíme, zaprášíme dvěma lžícemi celozrnné špaldové mouky, promícháme a zalijeme 250 ml zeleninového vývaru nebo vody. Dusíme doměkka, vyjmeme bobkové listy a podáváme s kynutými špaldovými knedlíčky:
V míse dobře prohněteme 300 g celozrnné špaldové mouky, půl lžičky soli, dvě lžíce sušené petrželky, vrchovatou lžíci instantního droždí, dvě lžíce oleje a 200 ml vlažné vody. Hladké, nelepivé těsto poprášíme moukou a necháme zakryté hodinu kynout v teple. Tvoříme 10 kulatých knedlíčků, které necháme ještě 15 minut dokynout na pomoučeném vále. Vhazujeme do dostatečně velkého množství vroucí osolené vody a vaříme 15 - 20 minut, nemícháme, nebo se srazí.



4 komentáře:

  1. Gulášek vypadá skvěle. Prosím, jak děláte seitan nebo se dá koupit? Děkuji za odpověď. Zuzana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Doplnila jsem odkaz přímo do textu receptu, mrkněte nahoru :) Hezký den!

      Vymazat
  2. Výborný guláš. Knedlík taky. Recept jednoduchý a skvělý

    OdpovědětVymazat