Další skvělý recept podle Romana Uhrina.
V hluboké pánvi rozehřejeme dvě lžíce oleje a necháme na něm zesklovatět dvě cibule a čtyři stroužky česneku, všechno nakrájené nadrobno. Přidáme 80 g suchých sojových plátků, okořeníme lžičkou mleté papriky, bazalkou a opékáme pět minut. Vmícháme dvě lžíce rajského protlaku, osolíme a zalijeme 300 ml horkého zeleninového vývaru. Promícháme, a pod pokličkou zvolna dusíme, dokud se tekutina téměř nevydusí a plátky nezměknou.
V jiné pánvi rozehřejeme dvě lžíce oleje a zlehka na něm osmahneme čtyři stroužky česneku a jednu cibuli nakrájené na kolečka. Přidáme jeden pórek, půl červené a půl žluté papriky, vše pokrájené na tenké nudličky. Mícháme a restujeme pět minut. Odstavíme, ochutíme Shoyu (případně solí) a citrónovou šťávou. Na talíři plátky poklademe zeleninou.
Podáváme s dušenou rýží nebo pečenými brambory.
V hluboké pánvi rozehřejeme dvě lžíce oleje a necháme na něm zesklovatět dvě cibule a čtyři stroužky česneku, všechno nakrájené nadrobno. Přidáme 80 g suchých sojových plátků, okořeníme lžičkou mleté papriky, bazalkou a opékáme pět minut. Vmícháme dvě lžíce rajského protlaku, osolíme a zalijeme 300 ml horkého zeleninového vývaru. Promícháme, a pod pokličkou zvolna dusíme, dokud se tekutina téměř nevydusí a plátky nezměknou.
V jiné pánvi rozehřejeme dvě lžíce oleje a zlehka na něm osmahneme čtyři stroužky česneku a jednu cibuli nakrájené na kolečka. Přidáme jeden pórek, půl červené a půl žluté papriky, vše pokrájené na tenké nudličky. Mícháme a restujeme pět minut. Odstavíme, ochutíme Shoyu (případně solí) a citrónovou šťávou. Na talíři plátky poklademe zeleninou.
Podáváme s dušenou rýží nebo pečenými brambory.
Sojove platky me moc chutnaji. Pekny receptik.
OdpovědětVymazatVýborné!
OdpovědětVymazat