Čekanka je nahořklá a proto třeba dětem příliš nechutná. Je ale velmi zdravá a
má příznivý vliv na zažívání, vylučování žluči a játra. Pokud čekanku
připravíme s jablky a mrkví, podstatně snížíme její nahořklou příchuť a
bude chutnat i dětem.
Do mísy nastrouháme najemno dvě mrkve, nahrubo dvě jablka a promícháme se šťávou z jednoho citrónu. Dva čekankové puky nakrájíme na tenké nudličky a vmícháme je do mísy. Osladíme rýžovým sirupem (či jiným oblíbeným sladidlem), osolíme a ochutíme lžící dobrého ořechového oleje (použila jsem pistáciový).
Do mísy nastrouháme najemno dvě mrkve, nahrubo dvě jablka a promícháme se šťávou z jednoho citrónu. Dva čekankové puky nakrájíme na tenké nudličky a vmícháme je do mísy. Osladíme rýžovým sirupem (či jiným oblíbeným sladidlem), osolíme a ochutíme lžící dobrého ořechového oleje (použila jsem pistáciový).
Žádné komentáře:
Okomentovat