Recept je pouhým příslibem jídla, avšak teprve chutná krmě svědčí o mistrovství jejího tvůrce kuchaře.
ČOKOLÁDOVÉ MUFFINY S TŘEŠNĚMI
Recept jsem si vypůjčila z knihy 500 veganských receptů od Joni
Marie Newmann. Knížku používám hodně, ale vždy upravuji množství cukru i tuku,
těmi se v knize vskutku nešetří! :) Také bílou mouku částečně nebo zcela
nahrazuji celozrnnou. Zde je recept po mé úpravě:
V jedné nádobě promícháme 125 g celozrnné špaldové mouky, 125 g hladké bílé
mouky, špetku soli, lžičku mleté vanilky, 40 g kakaa a 2 lžičky kypřicího
prášku.
Ve druhé nádobě metličkou rozšleháme 250 ml sojového mléka, 160 g sojového
jogurtu, 60 g kokosového cukru (nebo obyčejného cukru) a 60 ml slunečnicového
oleje. Směs nalijeme k mouce, důkladně, ale krátce promícháme a nakonec
vmícháme 100 g sekané hořké bezmléčné čokolády a 180 g sušených třešní
(zkoušela jsem třešně nasušit letos poprvé a jsou naprosto skvělé!). Těstem
naplníme 12 vymaštěných muffinových formiček a pečeme při 180 stupních 20 – 30
minut podle zkušenosti s vlastní troubou. Stav upečení kontrolujeme
špejlí. Po upečení vyjmeme z formiček. Mňam!
Štítky:
čokoláda,
Moučníky,
Ostatní moučníky,
vegan
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Dobrý den paní Evo, myslíte, že by bylo možné těsto dát do malého plechu bez úpravy poměru ingrediencí? Bohužel nemám formu na muffinky a ty papírové mi přijdou neekologické. Krásné dny Martina P.
OdpovědětVymazatP.S. Včera jsem pekla pohankové karbanátky a jsou skvělé :).
Dobré ráno, Martino, já myslím, že by to šlo :)
VymazatDobrý večer, buchta už je v troubě na pekáčku. Vypadá moc dobře. Tak uvidíme až vychladne :). Jen místo třešní jsem dávala brusinky. Ale jsou dobrým tipem. Sušila jste je v sušičce či pouze na sluníčku? Hezký podvečer. Martina.
OdpovědětVymazat