BLUMOVÝ KOLÁČ

Žluté, masité, slaďoučké blumy patří mezi mé oblíbené ovoce. A letos se jich urodilo požehnaně! Tenhle lahodný, lehoučký, nepečený, bezlepkový dortík je jedním z příkladů jejich využití v kuchyni.
Ze 150 g datlové pasty, 100 g mletých lískových oříšků a 3 lžic kokosového oleje prsty zpracujeme drobenku, kterou vtlačíme do vymaštěné a kokosem vysypané dortové formy (23 cm). Povaříme 400 ml kokosového mléka z plechovky se 600 ml libovolného rostlinného mléka, 4 lžičkami agarových vloček, lžičkou mleté vanilky a 5 lžícemi rýžového sirupu (či jiného oblíbeného sladidla), agar se musí zcela rozpustit. Korpus poklademe rozpůlenými blumami a zalijeme agarovým mlékem. Dobře vychladíme.


2 komentáře:

  1. Evi,zase další úžasný koláček a já měla skvělé snídaně v práci :-)Zítra bude pro změnu jahodový dortík od Vás.Koupila jsem celou krabici kokosového mléka,tak ted padá na Vaše koláče a aspon tu chvilku jsem ráno v sedmém nebi!!!Děkuju moc!!!!

    OdpovědětVymazat