Recept jsem našla v knize Zeleninová kuchařka od Petra Klímy a trochu si ho upravila. Neměla jsem sojový jogurt, tak jsem to udělala jinak.
150 g barevné quinoy propláchneme vroucí vodou a v dvojnásobném množství osolené vody vaříme 20 minut doměkka.
300 g červené řepy nakrájíme na nudličky. Na třech lžících olivového oleje osmahneme pokrájenou cibuli a 2 lžíce strouhaného zázvoru. Přidáme řepu, okořeníme bio zeleninovým sypkým bujónem a podlijeme 200 ml vody. Dusíme do poloměkka, voda by se měla odpařit. Quinou promícháme s řepou, dvěma oloupanými hruškami nakrájenými na kostky a svazkem pokrájené hladkolisté petrželky, podle chuti přisolíme. Formu 30/40 cm vymastíme olejem a směs do ní upěchujeme. Ve 400 ml ovesného kysaného nápoje rozmixujeme 200 g bylinkového tofu (v originálním receptu je pouze 400 ml sojového jogurtu a žádné tofu), vmícháme lžičku francouzské hořčice, sůl, šťávu z půlky citrónu, špetku strouhaného muškátového oříšku, lžičku tlučeného pepře a lžíci sušené dobromysli. Touto směsí zalijeme směs ve formě a pečeme při 180 stupních asi 50 minut, dokud povrch nezrůžoví. Podáváme se salátem.
Žádné komentáře:
Okomentovat