Mnozí z vás jistě hrachovou kaši nesnáší, a to většinou vinou školních jídelen. Já vybíravá nebyla a i ta školní kaše mi chutnala a zůstala jsem jí věrná doteď. Tahle je ale samozřejmě mnohem lepší!
500 g zeleného hrachu namočíme večer předem do teplé vody se lžící jablečného octa, je to kvůli aktivaci fytázy. Druhý den propláchneme a v čisté vodě uvaříme doměkka, chvíli to trvá. Když použijete loupaný hrách, bude uvařený mnohem dřív a také nebude nadýmat.
Uvařený hrách slijeme, ale ne zcela, trochu vody necháme, osolíme, zjemníme panenským olejem (olivovým, ořechovým, slunečnicovým či jiným) a ponorným mixérem rozmixujeme na kaši.
400 g uzeného tofu nakrájíme nadrobno a spolu s 50 g nalámaných vlašských ořechů, lžičkou uzené papriky a dvěma pokrájenými cibulemi opečeme na pánvi s olejem (nebo v troubě) dokřupava. Hotové promícháme se lžící tamari. Podáváme s kvašenou zeleninou nebo zelím.
Žádné komentáře:
Okomentovat