Asi kilo brambor ve slupce omyjeme a 10 minut předvaříme, poté je trochu rozmáčkneme vidličkou nebo šťouchadlem na bramborovou kaši, Jednu dýni hokaido nakrájíme na měsíčky, které narovnáme do vymaštěného pekáčku pěkně vedle sebe. Na dýni poklademe brambory, olivy kalamata (nebo jiné oblíbené), nasekané čerstvé bylinky (šalvěj, rozmarýn, libeček), pokapeme olivovým olejem a osolíme. V půl litru rostlinné smetany rozkvedláme čtyři prolisované stroužky česneku, lžičku mleté papriky a trochu soli a nalijeme na zeleninu do pekáčku. Pečeme při 200 stupních 40 minut. Podáváme se salátem.
Moc zajímavá kombinace chutí. Přidala jsem ještě cibuli a zakysanou smetanu místo rostlinné. Celé rodině chutnalo.
OdpovědětVymazat