KROUPOVÁ MISKA S CUKETOU A TOFU

Kroupy jsou zdravou, chutnou a opomíjenou potravinou, dejte jim šanci, chutnají výborně i jako příloha.
Pro 3 osoby: 200 g ječných krup namočíme na dvě hodiny do teplé vody, poté propláchneme, vložíme do hrnce, okořeníme bylinkovou solí a vaříme do změknutí, trvá to asi půl hodiny. Scedíme a promícháme se lžičkou oleje, aby se kroupy neslepily.
Dvě menší cukety nakrájíme na plátky, stejně jako 200 g uzeného tofu. Vložíme do pekáčku, pokapeme olivovým olejem, osolíme, okořeníme barevným pepřem a dobromyslí a pečeme při 200 stupních asi 20 minut.
6 kuliček jalovčinek a 3 kuličky pepře vaříme ve 3 lžících vody na mírném ohni 20 minut, jalovčinky rozmáčkneme lžící, poté přecedíme a vývar uchováme. Do vysoké nádobky dáme 50 ml sojového mléka, přidáme sůl, pepř, půl lžičky ostré hořčice a lžičku až dvě jablečného octa a za stálého mixování ponorným mixérem postupně přiléváme 100 ml lněného oleje. Vznikne hustá „majonéza“, do které zamícháme jalovcový vývar. Na misce ozdobíme rajčaty a rukolou.



Žádné komentáře:

Okomentovat