DOBRÉ KNEDLÍČKY SE ŠPENÁTEM

Množství na tři porce.
Den předem si připravíme tuhý knedlík jako polotovar: Zpracujeme těsto z 250 g polohrubé mouky, soli, 1 většího vajíčka a 100 ml rostlinného mléka. Vytvarujeme dva stejně velké knedlíky a ty vaříme půl hodiny v osolené vodě.
Druhý den v míse utřeme jedno celé vejce, 2 lžíce polohrubé mouky a 150 ml rostlinné smetany (použila jsem kešu smetanu) a sůl. Vmícháme najemno nastrouhané uvařené knedlíky a ze vzniklého těsta tvoříme malé kuličky (asi jako mirabelky), bude jich zhruba 50. Zavařujeme je do slané vroucí vody a vaříme 5 minut od vyplavání na hladinu.
Na dvou lžících oleje necháme zesklovatět pokrájenou cibuli a dva stroužky česneku, přidáme 400 g pokrájených špenátových listů, osolíme, okořeníme pepřem a muškátovým květem, a pokud je třeba, podlijeme malým množstvím vody. Dusíme 15 minut, vmícháme 100 ml rostlinné smetany a rozmixujeme ponorným mixérem.



Žádné komentáře:

Okomentovat