ROHLÍKY

Výtečné domácí rohlíčky, klidně si hrajte s kombinací různých mouk a koření.
450 g hladké mouky, 150 g celozrnné žitné mouky, sáček (10 g) instantního droždí, půl lžičky soli, půl lžičky tmavého cukru, lžičku kurkumy, lžičku tlučeného koriandru a lžičku tlučené černuchy promícháme v míse, přidáme 5 lžic panenského olivového oleje a 300 ml vlažné vody. Zamícháme a vyklopíme na vál, kde důkladně vypracujeme pružné těsto, které necháme hodinu v teple kynout v míse pod ubrouskem.
Vykynuté těsto prohněteme, rozdělíme na dvě půlky a z každé vyválíme tenkou placku asi 40 cm v průměru. Nakrájíme ji jako pizzu na 8 dílů a smotáme rohlíčky, které přemístíme na vymaštění plech, potřeme teplou vodou, posypeme sezamem a necháme ještě 20 minut na plechu dokynout. Pečeme při 200 stupních asi 20 minut.


3 komentáře:

  1. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  2. Děkuji za skvělý recept, už jsem myslela, že kynuté těsto nezdolám, ale díky Vašemu receptu mám opět naději. :D Myslíte, že by bylo možné je udělat i z bezlepkové mouky (například pohankové)? Děkuji

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to bohužel nevím, nemám s bezlepkovým pečením téměř žádné zkušenosti

      Vymazat