Výtečné domácí rohlíčky, klidně si hrajte s kombinací různých mouk a koření.
450 g hladké mouky, 150 g celozrnné žitné mouky, sáček (10 g) instantního droždí, půl lžičky soli, půl lžičky tmavého cukru, lžičku kurkumy, lžičku tlučeného koriandru a lžičku tlučené černuchy promícháme v míse, přidáme 5 lžic panenského olivového oleje a 300 ml vlažné vody. Zamícháme a vyklopíme na vál, kde důkladně vypracujeme pružné těsto, které necháme hodinu v teple kynout v míse pod ubrouskem.
Vykynuté těsto prohněteme, rozdělíme na dvě půlky a z každé vyválíme tenkou placku asi 40 cm v průměru. Nakrájíme ji jako pizzu na 8 dílů a smotáme rohlíčky, které přemístíme na vymaštění plech, potřeme teplou vodou, posypeme sezamem a necháme ještě 20 minut na plechu dokynout. Pečeme při 200 stupních asi 20 minut.
450 g hladké mouky, 150 g celozrnné žitné mouky, sáček (10 g) instantního droždí, půl lžičky soli, půl lžičky tmavého cukru, lžičku kurkumy, lžičku tlučeného koriandru a lžičku tlučené černuchy promícháme v míse, přidáme 5 lžic panenského olivového oleje a 300 ml vlažné vody. Zamícháme a vyklopíme na vál, kde důkladně vypracujeme pružné těsto, které necháme hodinu v teple kynout v míse pod ubrouskem.
Vykynuté těsto prohněteme, rozdělíme na dvě půlky a z každé vyválíme tenkou placku asi 40 cm v průměru. Nakrájíme ji jako pizzu na 8 dílů a smotáme rohlíčky, které přemístíme na vymaštění plech, potřeme teplou vodou, posypeme sezamem a necháme ještě 20 minut na plechu dokynout. Pečeme při 200 stupních asi 20 minut.
Tento komentář byl odstraněn autorem.
OdpovědětVymazatDěkuji za skvělý recept, už jsem myslela, že kynuté těsto nezdolám, ale díky Vašemu receptu mám opět naději. :D Myslíte, že by bylo možné je udělat i z bezlepkové mouky (například pohankové)? Děkuji
OdpovědětVymazatto bohužel nevím, nemám s bezlepkovým pečením téměř žádné zkušenosti
Vymazat