BRAMBOROVÝ SALÁT S KVĚTÁKEM

Jednoduchý a moc dobrý. Prostě bandory 
Kilo menších brambor uvaříme ve slupce, oloupeme a nakrájíme na kolečka. Hlávku květáku rozebereme na růžičky, osolíme a vaříme 10 minut v páře. Obojí dáme do mísy, vmícháme dvě nakrájené naťové cibulky, 100 g černých řeckých oliv, 100 g polníčku, 100 g cherry rajčat a spojíme zálivkou připravenou ze 3 lžic panenského olivového oleje, půl lžičky soli, 1 lžičky ostré francouzské hořčice, pepře, lžičky agávového sirupu a šťávy z ½ citrónu. Necháme odležet.


1 komentář:

  1. Dnes jsem vyzkoušela, jen jsem si pozměnila pár surovin, květák jsem dala vlastní nakládaný na kyselo, vynechala olivy, neboť vím, že kamarádky je nerady :o). Tak snad jim bude chutnat také jako mně. Je vynikající.
    Alena

    OdpovědětVymazat