GULÁŠ Z HLÍVY A FAZOLÍ

Výborný gulášek, doporučuji!
Přes noc namočíme 150 g velkých červených fazolí a druhý den je v čisté vodě uvaříme doměkka. Slijeme (tekutinu uchováme a doplníme ji vodou na 750 ml), a necháme okapat. Na dvou lžících oleje necháme zesklovatět tři velké pokrájené cibule se lžičkou kmínu, přidáme 600 g na nudličky nakrájené hlívy, lžíci mleté papriky, lžíci uzené papriky, lžičku čerstvě mletého pepře a opékáme, dokud se voda neodpaří. Vmícháme uvařené fazole, 2 lžíce rajského protlaku, 4 lžíce mletého sušeného chleba, zalijeme 750 ml vody s vývarem z fazolí, osolíme a dusíme 20 minut. Podáváme s chlebem nebo kolínky.


Žádné komentáře:

Okomentovat