Recept je pouhým příslibem jídla, avšak teprve chutná krmě svědčí o mistrovství jejího tvůrce kuchaře.
RAJČATOVÁ POLÉVKA SE ŠPENÁTEM A RÝŽÍ
Zbyla mi od oběda porce dušené rýže, tak jsem ji využila do téhle skvělé polévky. Pokud rýži uvařenou nemáte, uvařte nebo uduste si přibližně 100 g rýže tak, jak jste zvyklí, polévka za to stojí. Rajčata mám zamražená z loňska a špenát už máme chválabohu na zahrádce. Na lžíci oleje osmahneme pokrájenou cibuli a dva stroužky česneku. Přidáme 850 g oloupaných a nakrájených rajčat, okořeníme bazalkou a oreganem, osolíme, zalijeme 1 l vody a vaříme 20 minut a rozmixujeme tyčovým mixérem. 100 g čerstvého listového špenátu nakrájíme na nudličky a přidáme jej do polévky spolu s 300 g dušené jasmínové rýže. Vaříme 5 minut, odstavíme a zjemníme 100 ml mandlové smetany.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Dobrý den, prosím vás jak přesně zamrazujete rajčata? Díky Jana
OdpovědětVymazatDobrý den, překrojím je napolovic a dám v sáčku nebo krabičce do mrazáku. Když pak rozmrzají, slupku snadno sloupnete.
VymazatDíky moc za odpověď;)
OdpovědětVymazat