Výtečné měkoučké máslové fazole, kdo má rád pikantní, může přidat chilli.
250 g velkých bílých fazolí namočíme přes noc do vody a druhý den je v čisté vodě vaříme spolu s bobkovým listem dvě hodiny. Slijeme a necháme okapat. Do zapékací misky nalijeme dvě lžíce oleje, nasypeme nakrájenou cibuli, 4 stroužky česneku, 3 - 4 na špalíky nakrájené mrkve, tymián, rozmarýn, oregano, sůl, uvařené fazole, 2 lžíce rajského protlaku a 400 g oloupaných a pokrájených rajčat. Pečeme při 160 stupních 2 hodiny.
Vynikajúce jedlo, ako mnohé iné. Vďaka, pani Francová, za tie nádherné, chutné, zdravé super recepty si zaslúžite Rad zlatej varešky! 👍
OdpovědětVymazatDěkuju, Vilmo, to je od vás moc milé :) Mimochodem, moje nejmladší vnučka má také krásné jméno Vilma jako vy :)
Vymazat