Libeček syn. Jeho maminka roste o dva metry vedle mimo fotku a je trojnásobná. Libečku se u nás zkrátka daří.
Ve Skotsku byl lístek libečku první věc, která se po probuzení snědla - člověk tak byl celý den chráněný před infekčními nemocemi. Kdo libeček nosí při sobě nebo ho přidává do koupele, stane se neodolatelným pro opačné pohlaví, protože vnitřní krása člověka prozáří i navenek. Jak je tomu ale v případě, že člověk má vnitřní krásy poskrovnu, prameny nehovoří.
Bylinář Jan Černý o libečku mimo jiné píše, že "Střevnie dnu hojí a jedovatosti vymietá. Zástavu moče a bolestné řezánie léčí."
Já ho používám prozaicky, přidávám ho do polévek a k bramborám.
I u nás se libečku daří, letos jsem ho měla vyšší než skleník :o), musela jsem ho již zkrátit, stonky byly jak trubky. Využívám ho jako koření velmi ráda, také do polévek a při vaření brambor.
OdpovědětVymazatAlena