ŠPENÁTOVÝ ZÁVIN S TOFU

Výborný slaný závin, který můžete jíst teplý jako hlavní chod nebo i studený jako výtečnou svačinku.
Promícháme 200 g celozrnné špaldové mouky, 260 hladké bílé mouky, půl lžičky soli, 2 lžíce olivového oleje, 2 lžíce jablečného octa a postupně vmícháváme 250 ml vlažné vody. Dobře zpracované těsto zformujeme do bochánku a necháme zakryté v míse dvě hodiny odpočívat, bude se nám s ním pak lépe pracovat.
Půl kila čerstvých špenátových listů opereme a nakrájíme na nudličky. Ve velké hluboké pánvi rozehřejeme lžíci oleje a špenát dusíme, dokud zcela nezavadne a většina tekutiny se neodpaří, trvá to asi 15 minut. Osolíme. Pokud je špenát příliš mokrý, tekutinu scedíme, aby nám nerozmočila těsto.
250 g uzeného tofu nastrouháme na nudličky, asi 10 sušených rajčat naložených v oleji nakrájíme a promícháme s tofu. 100 g slunečnicových semínek opražíme na suché pánvi dozlatova.
Těsto rozválíme na tenkou placku, můžeme si pomoci hřbety rukou, abychom těsto vytáhli opravdu do tenka.
Poklademe špenátem, tofu se sušenými rajčaty a posypeme semínky. Zavineme a opatrně přemístíme na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů půl hodiny. Podáváme se salátem.



Žádné komentáře:

Okomentovat