JAHODOVÝ DORT S DATLEMI

Výborná lehoučká letní pohádka!
Večer předem namočíme 150 g kešu oříšků, druhý den propláchneme a rozmixujeme co nejvíce dohladka s 10 datlemi bez pecek (100 g) a se šťávou z půlky velkého citronu. 
V míse promícháme 50 g celozrnné žitné mouky, 50 g hladké bílé mouky, špetku soli, 30 g kakaa, 2 lžíce Rapadury (nebo cukru), 80 g změklého rostlinného másla (např. Cocovit) a 1 lžíci vody. Rukou zpracujeme těsto, které vtlačíme do vymaštěné rozevírací dortové formy (asi 24 cm), a pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů 13 – 15 minut.
Na vychladlý korpus rozetřeme kešu krém a na něj nalijeme jahodovou náplň připravenou následovně:
600 g jahod rozmixujeme se 400 ml vody a dvěma lžícemi Rapadury a do rozpuštění povaříme se dvěma tyčinkami agaru (celkem 8 g). Dalších 600 g jahod rozmačkáme nahrubo vidličkou a vmícháme do uvařené jahodové hmoty, kterou jsme nechali trošku zchladnout. Nalijeme na korpus s krémem a necháme ztuhnout v chladničce. Lepší je druhý den, kdy korpus zvláční.




2 komentáře:

  1. LAHODNÝ, LEHKÝ, DO HORKÉHO POČASÍ VELMI OSVĚŽUJÍCÍ.DNES JSEM JEJ PŘIPRAVILA NA RODINNÉ SETKÁNÍ A MOC CHUTNAL.
    HEZKÉ ČERVNOVÉ DNY!

    OdpovědětVymazat