Recept je z knihy Lenky Špaček Zdravě jíst.
270 g jahel propláchneme v cedníku vroucí vodou a v hrnci je zalijeme 500 ml rostlinného mléka. Přidáme špetku soli a 100 g drobných, nesířeních, na slunci sušených hrozinek (takové jsou nejlepší), a vaříme dohusta. Po vychladnutí rukou zapracujeme ½ sáčku instantního droždí, 1 sáček vanilkového pudingového prášku a mokrou rukou pěkně upěchujeme do pekáčku (25/35 cm) vyloženého pečicím papírem. Poklademe meruňkami nebo jiným oblíbeným ovocem a posypeme drobenkou: 2 lžíce rýžového sirupu, 5 lžic kukuřičné mouky a 2 lžíce oleje. Pečeme při 200 stupních 30 minut. Krájíme vychladlé. Doporučuji sníst co nejdříve, druhý den je koláč vysušený.
Žádné komentáře:
Okomentovat