ZELENINOVÁ POLÉVKA S KNEDLÍČKY

Výborná hustá polévka z čerstvé zeleniny.
Na dvou lžících oleje osmahneme pokrájenou cibuli a 80 g polenty (kukuřičné krupice), přidáme nakrájenou zeleninu: 1 velkou brokolici, 4 mrkve, 1 – 2 malé cukety a 3 oloupaná a nakrájená rajčata. Přidáme také nať z cibule a libečku, osolíme, zalijeme 2 l vody a vaříme do měkka, zelenina ale nesmí být rozbředlá. Nakonec vmícháme lžíci kvasnicového výtažku, pokud ho máme, nebo lžíci misa. Nemáme-li ani jedno z toho, nevadí, můžeme použít oblíbené polévkové koření jako je třeba Solčanka. I tak bude polévka dobrá. Zvlášť uvaříme knedlíčky: promícháme 80 g polohrubé mouky, 50 g polenty, lžíci Hrašky, sůl, cibulovou nať a 150 – 200 ml rostlinného mléka – to přimícháváme postupně, aby vzniklo těsto, které nebude ani moc řídké, ani příliš tuhé. Vykrajujeme lžičkou noky a ty zavařujeme do slané vody. Vaříme 10 minut od vyplavání nad hladinu.


Žádné komentáře:

Okomentovat