DUŠENÁ ZELENINA S POLENTOU A HLÍVOU

Na lžíci oleje necháme změknout pokrájenou cibuli, přidáme špetku sušeného tymiánu a pokrájenou zeleninu: 2 mrkve, 1 batát a půl kila oloupaných rajčat. Osolíme a dusíme ve vlastní šťávě 20 – 30 minut, pět minut před koncem varu vmícháme 200 g čerstvého či mraženého hrášku. Zjemníme 100 ml rostlinné smetany.
300 g hlívy nakrájíme na kostičky, osolíme, vmícháme utřený stroužek česneku a kmín, a na lžíci oleje opražíme dozlatova.
300 g kukuřičné polenty osolíme, vmícháme svazek pokrájené petrželky, zalijeme 500 ml vody a 500 ml rostlinného mléka a vaříme asi 5 – 8 minut do zhoustnutí.

Žádné komentáře:

Okomentovat