SÓJOVÝ GULÁŠ S ŘEPOU

Moc dobrý, doporučuji!
Základ je umět dobře připravit sójové maso, aby nechutnalo jako molitan. Když dodržíte tenhle postup, zaručeně si pochutnáte.
250 g sójových nudliček zalijeme den předem vroucí vodou se lžící sypkého zeleninového bujónu (já mám nejraději Würzl). Necháme vychladnout a opravdu důkladně vymačkáme veškerou tekutinu. To je důležité, zaberte. Do kastrólu s pokličkou dáme dvě velké pokrájené cibule, 4 utřené stroužky česneku, 50 ml Tamari, 100 ml olivového oleje, 250 ml červeného vína, lžíci tlučeného pepře a lžíci tlučeného kmínu, 1 – 2 drcené chilli papričky, 3 lžíce rajského protlaku, lžičku tymiánu, lžíci sladké papriky, lžíci uzené papriky, 500 g na kostičky nakrájené červené řepy, vymačkané sójové maso a důkladně promícháme. Dáme do chladu na 12 – 24 hodin macerovat, a poté pečeme hodinu v troubě při 200 stupních pod pokličkou. V 1 litru vody rozkvedláme 100 g hladké mouky a 3 lžíce mletého usušeného černého chleba, vlijeme ke guláši a na plotně povaříme 5 minut. Můžeme dosolit, pokud je třeba. Podáváme s chlebem.



1 komentář:

  1. Kotlík vynikajícího guláše vaříme na titanovém nádobí, které jsme si asi za 600 kč pořídili na jednom českém eshopíku. Ráda podporuji domácí podnikatele, a tak mi přijde fajn občas nakoupit na sice dražším, ale českém e-shopu. Vždyť se nám to na daních jednoho dne vrátí. Třeba až se dokončí obchvat okolo Znojma.

    OdpovědětVymazat