BROKOLICE S POHANKOU

Brokolice?! Pohanka?! Děs a hrůza v očích mého muže mě donutila prohlásit, že neboj, já to udělám dobrý!
A bylo to dobrý, já si moc pochutnala, manžel si nepřidal 
Na lžíci oleje osmahneme velkou pokrájenou cibuli, vmícháme 200 g propláchnuté pohanky, lžičku Bambovy soli (nebo jiné oblíbené ochucené soli), zalijeme 500 ml zeleninového vývaru a vaříme 15 minut, dokud se voda neodpaří a pohanka nezměkne. Můžeme též vařit krátce a nechat dojít v peřinách. Promícháme s hlávkou osolené brokolice uvařenou v páře do poloměkka a na talíři sypeme posypkou připravenou ze dvou lžic umletého sezamu a dvou lžic lahůdkového droždí. Podáváme s rajčaty nebo salátem.


1 komentář:

  1. Paní Evo, naprosto vás chápu a soucítím s vámi..můj muž a syn reagují na tyto dvě potraviny podobně 😉

    OdpovědětVymazat